четвер, 10 травня 2018 р.

ПРАКТИКУЄМО ПРОВЕДЕННЯ МЕТОДИЧНИХ ЗАХОДІВ НА БАЗІ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ-ПРАЦЕДАВЦІВ

19 квітня 2018 року відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної  освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області  на базі ПрАТ «Хмельниччина-Авто» було проведено засідання обласної фахової секції педагогічних працівників з професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Слюсар-ремонтник» з теми «Впровадження технології критичного мислення на уроках виробничого навчання - основа якісної підготовки кваліфікованих робітників». У заході взяли участь викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання з усіх ЗПО  Хмельниччини, у яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників з вищеназваних професій. 
     До засідання долучилися заступник генерального директора, начальник відділу кадрів Сергій Володимирович Бондарчук, начальник сервісного відділу ПрАТ «Хмельниччина-Авто» Олександр Васильович Малюта.
       С.В. Бондарчук ознайомив членів фахової секції із матеріально-технічною базою підприємства та його структурними підрозділами, розповів про перспективи розвитку ПАТ «Хмельниччина-Авто», співпрацю з ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького», систему роботи підприємства з упровадження сучасних  технологій та засобів проведення технічного обслуговування  на вітчизняних і зарубіжних брендових  моделях автомобілів.
    Учасники секції безпосередньо на робочих місцях поспілкувалися зі спеціалістами з питань виконання сервісного обслуговування,  слюсарно-ремонтних робіт на автомобілях, упровадження сучасних технологій.


    Начальник сервісного відділу ПрАТ «Хмельниччина-Авто» О.В. Малюта провів майстер-клас з діагностики та  ремонту АКПП автомобіля MERSEDES-722.6.
   Учасники засідання мали змогу ознайомитися зі станом та можливостями ремонтної бази підприємства, можливостями співпраці з закладами професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини з надання робочих місць для організації виробничого навчання, проходження  виробничої практики та наданням робочих місць випускникам ЗПО на підприємстві.
    Координатор секції, методист Науково-методичного центру професійно-технічної  освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області  М.П. Стасюк наголосив на актуальності підготовки висококваліфікованих робітників із урахуванням  сучасних технологій сервісного обслуговування на підприємствах «Хмельниччина-Авто»,  дав належну оцінку проведеному заходу та поставив ряд проблемних завдань щодо створення методичних розробок, впровадження новітніх досягнень у межах регіонального компонента у змісті програм предметів.
    
    Круглий стіл учасників заходу дав змогу обмінятися досвідом роботи, окреслити подальші плани в роботі фахової секції та виробити рекомендації щодо удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників з професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Слюсар-ремонтник»,  зокрема:
-  впроваджувати у процес професійної підготовки новітні педагогічні та виробничі технології;
- залучати учнів і педагогічних працівників до створення презентацій,  і відеофільмів зі складних і проблемних тем, введення регіонального компонента;
- працювати над розробкою власних методик і посібників;
для кращого спілкування та ознайомлення з досвідом роботи педагогічного колективу ЗПО  проводити засідання секцій не рідше одного разу на квартал на базі різних  закладів освіти області.

Немає коментарів:

Дописати коментар