понеділок, 21 жовтня 2013 р.

ВІДБУЛАСЬ ОБЛАСНА ФАХОВА СЕКЦІЯ ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ З ПРОФЕСІЇ «СЛЮСАР З РЕМОНТУ АВТОМОБІЛІВ»

        26 вересня відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області  на базі.
        Нетішинського професійного  ліцею було проведено засідання обласної фахової секції інженерно-педагогічних працівників з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» з теми «Підвищення ефективності уроків професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання шляхом використання нових педагогічних і виробничих технологій». В роботі секції прийняли участь творчо працюючі викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання зі всіх професійно-технічних навчальних закладів які ведуть підготовку кваліфікованих робітників з вище названої професії. В ході роботи секції було проведено і обговорено урок виробничого та теоретичного навчання.
Уроки включали елементи інтерактивних методів навчання з використанням мультимедійних установок  та фокусуванням демонстраційного показу  елементів вступного інструктажу на екран, що дає перевагу при розбиранні налагодженні та регулюванні вузлів і деталей які показує майстер в/н на демонстраційному столику.
Учасники фахової секції дали високу оцінку відкритим  урокам викладача Гричаного Л.Б. і майстра в/н Косіка П.А. З комплексно –методичним забезпеченням предмета «Спецтехнологія» та інноваціями в забезпеченні  навчального  процесу ознайомив викладач Цихмейструк В.П.
Координатор секції–методист Науково-методичного центру професійно-технічної  освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області  М.П.Стасюк наголосив на  роль та значення на сьогоднішньому етапі підготовки висококваліфікованих робітників актуальність  за сучасними    і зокрема ІНТЕРАКТИВНИМИ методами навчання в навчальному процесі,дав належну оцінку даному заходу та поставив ряд проблемних завдань по створенню методичних розробок з включенням  новітніх розробок, досягнень  та регіональних компонентів  у змісті програм предметів,дав належну оцінку відкритим  урокам.
За круглим столом всі учасники секції обмінялися досвідом  та належно  оцінили роботу колективу ліцею по удосконаленню комплексно-методичного  забезпечення професії. Намітили ряд питань в подальшій  роботі фахової секції.

Немає коментарів:

Дописати коментар